‘Sürdürülebilir çikolata’ olarak adlandırılan teknikte Zürih’teki gıda bilim insanları tüm kakao meyvesini kullanarak çikolata yapmanın bir yolunu buldular. Kim Mishra ve ekibi tarafından geliştirilen yeni çikolatanın üretiminde kakao meyvesinin posası, suyu ve meyve içi kullanıldı. Geleneksel üretimde neredeyse bir bal kabağı büyüklüğündeki meyvenin sadece çekirdekleri kulanılıyor ve geri kalanı çürümeye terk ediliyordu. Yeni metodu geliştiren ekibin başı olan Kim Mishra, üretimdeki kilit unsurun, meyvenin ananasa yakın oldukça tatlı suyu olduğunu kaydediyor. Yüzde 14 şeker içeren bu meyve suyu, damıtılarak konsantre şurup yapılıyor. Ardından kakao meyvesinin posası ile birleştiriliyor ve kurutulmuş meyve içi ile karıştırılarak çok tatlı bir kakao jeli oluşturuluyor. Bu jel, çikolata yapımında kullanılan şeker ihtiyacını da ortadan kaldırdı.
Related Posts
Aran: Turizme ilave 1 milyar dolarlık kaynaktan 612 milyon dolarını kullandırdık
- Hayati Karagöz
- 24 Kasım 2024
- 1 min
- 0
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "2024-2025'te turizm sektörüne ilave 1 milyar dolarlık kaynak vereceğiz…
Almanya’da otomotiv krizi derinleşiyor: 106 Yıllık şirket iflas etti
- Hayati Karagöz
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Alman otomotiv endüstrisindeki kriz etkisini genişletiyor. 1908'den beri otomotiv parçası üreten Johann Vitz GmbH iflas…
Yıldız girişimci şirket avında!
- Hayati Karagöz
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
General Atlantic liderliğindeki turda 500 milyon dolarlık yatırım alan teknoloji şirketi Insider, yurtdışında şirket bakmaya…